Sommer, sol og tørke..!

Sommeren har vært her en stund nå, og det har ikke regnet ordentlig på så lenge jeg kan huske..! Vi nyter sommer og sol, men tørken har definitivt en bismak. Gresset gror seint og sauene må tilleggsfores med både lauv, kraftfor og brød. Pål har gravd frem en slange som leder vann fra Grønntjern, så nå får vi vannet litt på det største jordet…

Varmen er også en utfordring, og det kan virke fristende å klippe sauene en gang til før høsten, men det er visst ikke å anbefale. Ulla beskytter mot både sol og insekter, og faktisk ser det ut for at de tåler varmen bedre nå enn for en måned siden.

Vi er i gang med å rydde langs de nye utmarksbeitene, og alt av lauvtre og busker kjøres rett inn til sauene. Rogn er favoritten, men alt er borte ila kort tid!

Lammene begynner å blir store og flotte, spesielt værlammene. Horna er allerede kraftige, og de har begynt å måle krefter. De stanger i hverandre så det smeller, og den svakeste viker unna.

37210384_10160478418955063_9061127181937147904_n
Det største værlammet. Snålt å tenke på at det bare er 3 måneder siden han var 3,3 kg!

Lammene har lite respekt for strømtråden, så de er å finne over alt om dagen. Ikke så rart når gresset faktisk ER grønnere på andre siden!

Grisene er også daffe i varmen, de holder seg stort sett i skyggen eller i et gjørmehull. Årests sommergriser beiter mer enn fjorårets, og det er ganske stilig å se hvordan de gnafser i seg blader og gress!

Kyllingene virker til å være fornøyde med tilværelsen inne. De minste er fortsatt ganske små, men det er mulig vi slipper de ut litt på dagtid når de har blitt litt større. De er nysgjerrige, men holder litt avstand når det kommer folk. Hvis jeg setter meg på huk med litt brød kommer de tøffeste bort og stjeler en bit. Det blir spennende å se hvordan fordelingen er på haner og høner.

37118505_10160478405225063_7915515191977050112_n
Fint å kunne bruke fjøset til noe mens sauene er ute på beite

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s